Over Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Over Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Als gast bij Restaurant De Hoge Veluwe geniet u niet alleen van heerlijke lunch, diner of een lekkere borrel, maar ook van een prachtige omgeving. De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af. Al wandelend of fietsend gaat u van beschutte loof-, naald- en gemengde bossen naar open heidevelden, grasvlakten en stuifzandlandschappen, waar u de wind voelt en geniet van een wijds uitzicht.

Landschap heide De Hoge Veluwe

Flora en fauna De Hoge Veluwe

De diversiteit aan planten- en diersoorten in het Park is enorm. Zo komen er bijna honderd broedvogelsoorten voor, leven er zes soorten amfibieën en groeien er veel verschillende paddenstoelensoorten. Daarnaast zijn er bijzondere (korst)mossen, vlinders en insecten te vinden. Wie weet ziet u tijdens uw bezoek zelfs edelherten of een gentiaanblauwtje.

Gentiaanblauwtje zet eitje af - Phengaris alcon
Foto: Marian Schut

Over het Park

Het Nationale Park De Hoge Veluwe bestaat uit 5.400 hectare natuur. Het Park is daarmee het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Het Park streeft een zo hoog mogelijke biodiversiteit na alsmede een evenwicht tussen ecologie en economie. Het Park opereert zelfstandig en is in haar exploitatie grotendeels (88%) onafhankelijk van subsidies. Om zelfstandig de exploitatie te kunnen uitvoeren is De Hoge Veluwe grotendeels afhankelijk van betalende bezoekers. Als bezoeker aan het Park en Restaurant De Hoge Veluwe draagt u bij aan het beheer en behoud van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Lees meer over Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Entreetickets voor het Park kunt u gemakkelijk via de website van De Hoge Veluwe bestellen of aanschaffen bij één van de drie ingangen.